Gårdagens träning

Igår tränade jag för Gaby i delsbo!
Vi började med att rida fra självständigt i skritt trav och galopp. Därefter kom vi på två st galoppbommar. Först skulle vi komma på bommarna med 3 st galoppsprång mellan, sen 2 st. Vi började sedan att travhoppa på ett kryss vidare till en oxer, där emellan skulle vi få in 8 galoppsprång. Fizz hoppade av stort och långt ifrån på oxern så vi fick 7 st galoppsprång. Det blev 7 galoppsprång några gånger men när jag tog ut bågen så blev det mycket lättare att ta det på 8 st galoppsprång. Sen red vi en S båge, alltså 3 st hinder. Mellan de två första så skulle vi ha 5 st galoppsprång och mellan de två andra skulle vi ha 7 st galoppsprång. Det blev faktiskt svårt att rida på 7 st galoppsprång mellan de två andra hindren.. det blev hela tiden 6 st. Men när Gaby ställde sig ivägen så att jag skulle "runda" henne så blev det genast mycket lättare och jag fick 7 galoppsrpång på en gång!:) Allt handlade om vägen. Sen top jag en linje som innehöll en kombination med 2 galoppsrång och därefter 6 galoppspårng till ett räcke. Det gick riktigt bra. Sen tog jag igen och sista räcket låg lite högre än innan och det gick lysande! Näår jag väl bestämde mig för vad jag skulle göra så funkade det. Det ända jag behövde tänka på var att räta upp mig efter kombinationen och verkligen bestämma mig för att jag skulle rida på 6 galoppspång!
Filmvisning kommer att bli av:) en liten snutt i alla fall! Men det får vänta någon/några dagar.

Äntligen hemma!!!

Hemma efter en lång dag/kväll!
Dagen har varit sådär:/ Först var jag i skolan hela dagen och inget särskilt hände. Direkt efter skolan så gick jag och Ida till stallet. Där gjorde vi allt och packade inför träning i delsbo (berättar om träningen imorgon). Vi kom hem någon gång efter 23:00:S Nu sitter jag framför datorn och ska alldeles strax kolla på Gossip Girl!

Hoppträning


Migrän

Åkte hem från skolan idag på grund av migrän... Inget stall idag heller också på grund av migränen. Ja ja, nu ska jag i alla fall kolla på top model Sverige;)


J*vla bloggapp!!-.-

Har försökt att lägga upp ett inlägg med bloggappen ett antal gånger idag men den lyssnar inte riktigt. Har även försökt att ladda upp en film via videofyme men det funkar inte heller-.-
Dagen började med att jag åkte till stallet före lunch och tog in Fizz, gav henne lunch och packade inför lagträningen i delsbo! Träningen gick sådär:/ eller jag har ju inte så mycket att klaga på allt gick ju för det mesta bra. 
Vi började med att värma upp hästarna självständigt i skritt, trav och galopp. Vi började sedan att hoppa fram på ett räcke och ett stigsprång. Sen hoppade vi bana på 90 cm två gånger. Sen ett hinder med en vattenmatta under!:)
Filmen kommer när den kommer... ska fösöka ladda upp några gånger till.

Dagens ridpass

Idag gick det inge bra att rida. Känns som att hon inte riktigt vill lyssna på mig. Dagens lektione innehöll mycket flyttningar vilket gjorde att jag blev frustrerad:S Hahahh. Känden förjävligt.. Jag försökte flytta Fizz med hjälp av innerskänkeln och hon sprang bara i väg. Men som tur var så fick jag bra hjälp så det blev bättre!:)
Nu ska jag kolla på något/några avsnitt av Gossip girl!:) Natti natti:*

Gaby

 

Delsbo

 

Buhu

Har verkligen ingen lust att gå till skolan imorgon, eller ja, vi kommer inte ens att vara på skolan. Vi kommer att ha innebandy och volleyboll turnering från 9-14:00... Känns kul. Jag bloggar inte så mycket just nu och jag har heller inte några anledningar, det är mest för att jag inte har tid. Ska försöka bjuda på lite mer inlägg imorgon så håll utkik!:)

God natt

ska alldeles strax sova...ZZZZzzzzZzZZzzzzzzzzZ

Cute pussmule:*


Idag är det en ny dag

Idag ska jag inte göra så mycket annat än att gå i skolan.. på dagen i alla fall. 
Senare på kvällen ska jag gå på en Hästkunskap kurs, där man får lära sig grundläggande saker om hästen. Efter att vi har gått klart kursen så ska vi göra ett prov. De tre med bäst resultat får sedan åka till stömshol och tävla i en Hästkunskaps cup där man kan vinna biljetter till Stockholms internationel horse show eller Göteborg horse show! Sen ska jag även rida Fizz när jag har tid för det!:)
 
 

Sämst..

Shiit va dålig jag är på att blogga.. tänker att jag ska förbättra mig osv. men det blir bara sämre och sämre update. 
Igår kväll red jag Fizz i ridhuset, dressyr pass. Jag red för det mesta utan stigbyglar för att träna och försöka bättra sittsen. Hon hade fin form men min sits kändes inte helt 100. Det är bara att fortsätta träna!

Kommer inte kunna gå på några dagar...(skulle ha publicerats tidigare idag...)

Igår tränade jag för Gaby, satt ner utan stigbyglar i traven ett tag och fick ta i rejält för att Fizz skulle gå som jag ville, inte bara sitta och åka på Gabys lektioner i alla fall, jag skriver mer sen och lägger ut filmer! Senare på kvällen så gick jag och Ida på promenad med Smilla.
Idag vid elva åkte jag pappa och Melker och tränade på brandstationen. Känner redan nu att jag kommer att få en rejäl träningsvärk... Ikväll ska Fizz longeras och jag ska sitta på och ha sitsträning i ca 20 min.
Måste ju komma i form inför kommande säsong!
Nu sitter jag och lyssnar på musik och väntar på att de andra ska bli klar så att vi kan åka hem!!


Blogg.se...

Försökte blogga tidigare idag med blogg.se appen... ska försöka snart igen...

Dagen

Idag red jag Fizz på lektion och det gick faktiskt ganska bra!:D Det går frammåt i både dressyr och hoppning vilket känns super bra. Hon är inte den lättaste hästen att rida på marken..tro mig. Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på gossip girl!:D 
imorgon ska jag tilll tandläkaren.D: vill inte:/// Sen ska jag hoppträna för GAby på klubben!:)
Ses!

Lever livet..

Hahha! Idag var jag och Ida lediga så vi pasade på att gå ner på stan och kolla på kläder, skal till mobilerna m.m. När allt var allt var handlat så gick vi på donken och åt, sen gick vi till stationen och tog bussen till stallet. Jag och Ida bytte om, Ida hann klart före mig så hon tog in Fizz. Vi tempade henne för hon var dålig dagen innan och samma idag... hon vaccinerades igår så vi tror såklart att det beror på det. Hoppas att hon blir bra!:)
Vi blev på stallet ett tag vi kom hem vid kanske 20:00.
Nu blir det iaf PLL för min del!:)
måste ut och knäppa lite nya bilder..gör det då!!! hehe
 

Hoppträning för Gaby

Hoppträning för Gaby!
Vi började med att rida fram i trav. Vi red små serpentinnågar mellan några hinder vi red också innanför spåret och bröt av några gånger till skritt, sen red vi öppna istället för att bryta av och la till travbommar. Sen galopperade vi på en volt och tog ett hinder med bom före och efter hindret.
Efter det så red vi på en linje med fyra oxrar med bom före och efter varje hinder. Allt gick mycket bättre än förra gången!:)
Filmer kommer, om pappa filmade!


...




 

2013-01-14

Vad har jag gjort idag då? Sovit...
Jag vaknade med migrän idag alltså ingen skola.  Inget stall heller har inte gjort någonting alls... Så har inget att skriva:P 
 

Banhoppningsträningen!


Oppa Gangnam style

 

Banhoppning

Träningsdagbok 12 jan 2013(igår)
Idag red jag banhoppnings träning på Fizz, höjden 105 cm.
Jag började först med att rida fram i skritt och trav, bara hålla henne rak och bytte varv ofta. I galoppen så blev hon på hugget, riktigt pigg och lite jobbig😝. Jag red ökningar och minskningar för att få henne att lyssna. Jag började med att travhoppa på et litet räcke som höjdes mer och mer och jag hoppade tills det slutade på 110 cm😛 Sen samma sak på en oxen fast där slutade jag på 105?
Efter att alla hade hoppat klart så fick jag gå ut och skritta LÄNGE... Det var ca 13- ute så kallt var det. Ca 30 min senare så fick jag komma in i ridhuset. Jag försökte att hålla igång henne när jag väl var inne men det var ganska svårt när jag inte ville vara i vägen för de andra ekipagen. När det var min tur så försökte jag lägga upp en bra galopp och försökte koncentrera mig på vad jag ska göra och lära mig att tänka rätt (sitta ner, uppåt och framåt, andas, bra sista galoppsprång m.m). Det är viktigt att försöka tänka på det positiva, alltså tänka på vad jag ska göra för att det ska bli bra!
Hela banan gick super fram till kombinationen i omhoppningen. Jag skyller faktiskt på att hela kombinationen var sne😝 när det var fixat hoppade hon kombinationen helt utan problem😊 Resten av banan gick galant. Jag kom sen på en oxer och kombinationen från andra hållet på höjden 110 cm och det gick super!😉
Filmer kommer!!!


Trettondagsshowen 2012

Varför man kallar det Trettondagsshowen 2012 jag har faktiskt ingen aning varför man säger så när det är 2013 haha ja det är något jag får ta och grubbla på! 
Trettondagsshowen 2012 blev mer lyckad än väntat. Det bjöd på en massa roliga nummer. Tycker att ni borde fundera på att komma någon gång;)
Jag var stressad i dagar och veckor inför detta då det är jag som är ordförande och det blir lätt att man tar på sig mycket. I samma stund som det började så fattade jag inte vad jag hade att oroa mig för. 
Jag var faktiskt också med i två grejer på showen, gymkhanan och us nummret såklart, filmer kommer inte idag eller inte just nu iaf. HRPK vann 2/3 grenar i gymkhanan och us nummret blev lyckat!
tyvärr orkar jag inte leta fram bilder:P
 
 

Skärpning

Nu ska jag försöka blogga så mycket som möjligt.. jag kan inte lova 24/7 update då jag går i skolan och har för det mesta fullt upp, hinner knappt sova:/ eller snarare jag somnar inte när jag vill :S hehe.
Vad har jag haft för mig då? Jo jag har gått i skolan, varit på stallet och lite annat smått och gott.
Imorgon blir det att fara iväg till stallet 10:15 och jobba. kl.12:00 är det banhoppnings träning på Fizz 105 cm, det går nog bra;)  Det var nog allt som är in planerat iaf.
Nu ska jag leta reda på någon film att kolla på!:)

Död...

Är helt död... Idag har vi i us haft våran årliga trettondagsshow. Jag har suttit med olika scheman och manus i flera timmar. Jag har inte haft tid för något annat heller. Det är min ursäkt!:)

2013 nice or bajs??

Känns grymt bra med ett nytt år! 2012 var nog det värsta året i mitt liv..?
Jag har inte heller hunnit med så mycket framgångar eftersom att jag inte hunnit tävlat något för vi sålde Dip i början av sommarlovet.
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska säga ändå. Träningarna med Dip gick verkligen framåt i både hoppning och dressyr. Längningarna var bättre än någonsin och han gav allt vad han hade. I hoppningen så gick det också framåt han har aldrig kännts så bra i hoppningen heller.
 
Jag och Dip började tävlingsåret i April då vi startade en hemma tävling LA:1 och vi fick en 8:a på steget. Vi nådde procenten 63.42.
 
 
Vi startade några hopptävlingar.
 
 
Dip läggdes ut på annons och allt blev svårt. Det var riktigt jobbigt...
 
Han blev bättre och bättre på hoppträningarna.
 
Härnösand:
 
 
Dip provreds av Ida.
Det var jobbigt när de var och provred första gången. Andra gången hade de bestämt sig för att de skulle köpa Dip och han var redo att besiktas efter tävlingen i Njurunda.
 
Sista tävlingen reds och vi vann på 65,93%
 
 
 
 
 
Dip besiktigades och gick igenom besiktningen... Det var det värsta jag har varit med om.. att få lämna över min bästa vänn till någon annan. Jag är glad över att vi hittade den perfekta ryttaren till Dip. Hon visar verkligen att hon bryr sig om honom!
 
 
 
Hoppas det var ok att jag tog bilden;)
 
 
27 okt startade jag och Fizz en klubbtävling. Det gick riktigt bra, vi nollade Lc och kom 3:a. I LB A1:a så gjorde jag en för snäv sväng i omhoppningen in i en mkombination, hon försökte att hoppa så hon hoppade A och rev men räckte inte till B så det blev ett stopp. men det var en helt ok tävling!:D
 
I november tog jag över Fizz helt, vi tränar just  nu för tävling och hoppas på framgångar!:)
 
 
Vad har 2013 att bjuda på?;)

RSS 2.0