Banhoppning

Träningsdagbok 12 jan 2013(igår)
Idag red jag banhoppnings träning på Fizz, höjden 105 cm.
Jag började först med att rida fram i skritt och trav, bara hålla henne rak och bytte varv ofta. I galoppen så blev hon på hugget, riktigt pigg och lite jobbig😝. Jag red ökningar och minskningar för att få henne att lyssna. Jag började med att travhoppa på et litet räcke som höjdes mer och mer och jag hoppade tills det slutade på 110 cm😛 Sen samma sak på en oxen fast där slutade jag på 105?
Efter att alla hade hoppat klart så fick jag gå ut och skritta LÄNGE... Det var ca 13- ute så kallt var det. Ca 30 min senare så fick jag komma in i ridhuset. Jag försökte att hålla igång henne när jag väl var inne men det var ganska svårt när jag inte ville vara i vägen för de andra ekipagen. När det var min tur så försökte jag lägga upp en bra galopp och försökte koncentrera mig på vad jag ska göra och lära mig att tänka rätt (sitta ner, uppåt och framåt, andas, bra sista galoppsprång m.m). Det är viktigt att försöka tänka på det positiva, alltså tänka på vad jag ska göra för att det ska bli bra!
Hela banan gick super fram till kombinationen i omhoppningen. Jag skyller faktiskt på att hela kombinationen var sne😝 när det var fixat hoppade hon kombinationen helt utan problem😊 Resten av banan gick galant. Jag kom sen på en oxer och kombinationen från andra hållet på höjden 110 cm och det gick super!😉
Filmer kommer!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0